Werk aan de winkel - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Annet & Maaike - WaarBenJij.nu Werk aan de winkel - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Annet & Maaike - WaarBenJij.nu

Werk aan de winkel

Door: de Wampies

Blijf op de hoogte en volg Annet & Maaike

03 Maart 2011 | Australië, Melbourne

De tijd van vakantie vieren, uitslapen en zonnebraden is voorbij! Om 7 uur gaat het wekkertje en stappen de Wampies in de corporate suit, mantelpakkie (20 dollar bij leger des heils-backpackerstyle uiteraard) wordt aangehezen en het haar wordt in de plooi gedaan: een nieuwe dag op kantoor!

Annet die houdt zich vooral bezig met korte opdrachten, dagje accountant, receptioniste, portier (5x per dag de deur openen voor de courier a 20 euro per uur) en assistent intercedent, you name she does it!

Maaike bevindt zich inmiddels in het intercedentenleven van Melbourne. De ene dag iets drukker dan de andere, maar gelukkig is daar soms de assistent intercedent op hetzelfde kantoor die haar gezelschap houdt op de bedrijfs-chat! Niks te klagen en vanaf volgende week gaat deze Wamp ook weer haar eigen kandidaten werven en inschrijven en stromen de bonussen langzaam binnen! Want ja, geld valt er te verdienen in Australie, daar zijn we het over eens! Mocht je nog interesse hebben, Maaike zoekt nog 12 directe collega's in haar team...(levert Maaike ook nog eens 3000 dollar op als je wordt aangenomen, kleinigheidje)

Naast het harde werken hebben de Wampies ook kleine verzetjes. Zoals bijvoorbeeld music in the park op woensdagavond, vol goede moed met twee flesjes wijn en een pasta salade onder de oksel gingen we dr voor zitten. Een prachtig orkest die een paar klassieke deuntjes zou speulen. Zodra de eerste noot gezet was en de Wampies klaar stonden om ooooh en aaaaah te zingen regende het pijpestelen!Ging het hele niet meer door. Desniettemin wel genoten van de wijn onder een tentje op federationsquare samen met Natasha, ook een kaaskop!

Daarnaast zijn we ook naar Good Vibrations geweest. Een muziekfestival op de racecourse met een amazing line up: Damian Marley & Nas, Faithless, Erikah Badu, Rusco, Fat Freddy's Drop en Yolanda be Cool. Super genoten van de sfeer en deuntjes. Heerlijk weertje!

Uiteraard kunnen we het heugelijke feit dat Annet 26 is geworden niet zomaar overslaan. Via deze weg wil ze dan ook de mensen bedanken die kaartjes, krabbels, smsjes en belletjes hebben gestuurd!THANKS! Annet heeft genoten op dr Bday. Er was een bbq georganiseerd, maar uiteraard ook deze avond regende het pijpestelen, viel de stroom uit drie uur lang en stonden de straten blank. Het weer is geen touw aan vast te knopen hier in Australie.

Dingen die ons verder wekelijks van de straat houden en waar we van genieten zijn een dagje strand in St. Kilda met hond & huisgenoot, Vietnamees Nieuwjaar, Australia day, Farmers Markets en het bezoek van onze Hollandse Youthclub in Melbourne afgelopen weekend.

Na een maandje hard gewerkt te hebben zijn de Wampies toe aan vakantie!En ze hebben een mooie deal naar Tasmanie gevonden! Wederom weer met een Theodoor & Ingrid look a like. Voor 5 dollartjes per dag en 310 dollartjes in het knuisje rijden we deze knakker terug vanaf Tassie naar Melbourne. We vliegen er donderdag 10 maart heen en gaan per veerboot op zaterdagavond weer terug! Lekker even uitwaaien dus op het schiereilandje ten zuiden van Melbourne.

Mocht je jezelf nog steeds op willen sturen maar weet je niet meer waarheen?

De Wampies
3/86 Queenspde
FITZROY NORTH 3068
Australia

;)

Dikke groet!!

• 03 Maart 2011 - 10:24

Elsemieke:

All work no play is niet goed hoor! Fijn om te lezen dat jullie ook nog leuke dingen doen ;-). Doen jullie Taz de groetjes? ;-) Kuskus

• 03 Maart 2011 - 17:06

Debora:

Klinkt weer lekker dames! Succes met het werken en natuurlijk lekker blijven genieten! Alvast fijne vakantie :)

X Debje

• 03 Maart 2011 - 21:04

Zus Mol:

Lieve Wampies

Ondanks al die regen, blijven
    jullie de vrolijke zonnetjes!

KUS

• 04 Maart 2011 - 08:16

Schepje:

Molstra en Wampstra!

Goede verhalen en mooie plaatjes! Wij zitten nog steeds in de winter! Geniet van de vrijheid straks en laat ze daar in Australie zien wat werken is... Oftewel, rustig aan dan breekt 't lijntje niet!

Kussie

• 05 Maart 2011 - 12:35

Aaf & MJ:

Heerlijk weer om jullie foto's te zien. Ooh en wat zijn jullie lekker bruin.
    Enjoy!

Liefs Aafk en MJ

• 05 Maart 2011 - 12:37

Rieke:

Australian day en geen smink opt koppie? Hard werken en 7 u het wekkertje? Regen? Ondanks dit wil ik wel heel graag solliciteren! Klinkt goed dames! Kus voor de kop van Riekos. En... Hau de kop dr bij!

• 20 Maart 2011 - 18:15

Linda:

Lees ook weer lekker laat jullie verhaal, wel weer leuk!

Mis je iedere keer op Skype Mol, Tristan zit er klaar voor :)

Werkse meiden! xxx Linda

• 28 Mei 2011 - 23:27

Yvonne:

Hey aller lieverds van mij
    Hou is het ik vind het echt verschrikkelijk dat ik zo weing laten horen.Maar heel diep in mijn hart zitten jullie.Iedere avond als rachel naar bed gaat dan denken wij op een wel hele speciaale manier aan maaik
    En dat blijft zeker zo omdat in dat een soort van gebed de voor mijn belangrijkste mensen worden herdacht
    Alles verder goed met mijn meisjes
    Kevin zit nu toch wel wat zenuwachtig op zijn uitslag te wachten
    Gisteren avond naar de toppers geweest
    Werkelijk waar een fantastisch nederlands meezing feest
    Maaaik heb je een kaartje van ons gehad?

Lieve lieve meiden het gaat jullie daar hopelijk allemaal goed

Veel liefs van ruud yvonne kevin laura rachel en BIBBER

Lieve maaik ik hou ontzettend veel van je
    Het gaat jullie saampjes daar hopelijk erg goed.

Liefs en een hele dikke kusssss

Ilove you forever maaik
    en natuurlijk een kus voor annet

tot gauw

• 29 Mei 2011 - 16:08

Diny En Hennie :

Jullie verslag gelezen en mooie foto,s
    bekeken erg leuk lieve groeten van ons en het gaat jullie goed