Hoe & Wat in Wanaka
Door: de Wampies
Blijf op de hoogte en volg Annet & Maaike
18 Augustus 2009 | Nieuw Zeeland, Wanaka
De eerste weken werkend op de berg zijn voorbijgevlogen. Mol heeft inmiddels een fulltime job en mag zo nu en dan een dagje stage lopen bij Maaik in de keuken. Jullie raden het al wel: 1 groot feest! De polonaise wordt gedanst en de Nederlandse hits galmen door de speakers (mede mogelijk gemaakt door mevr S Schepman). De hit “tijdmachine” speelt gemiddels 5x per dag en de hele keuken (het personeel dan) zingt dan ook mee “taidmachine, taidmachine”. Ook de bekende zin “ik ga ff pissen” neemt iedereen in de volksmond. In ons huis hangt al een heuze vertaling van Nederlandse woorden en de daarbij behorende Engelse vertaling, want Naomi heeft als doel een Nederlands gesprek met ons te kunnen voeren aan het einde van het seizoen.
De ingeklapte long van Mol is inmiddels weer uitgeklapt, klein probleempje nog met een spier in de rug, maar daarvoor ontvangt ze paar keer per week een gratis massage van een fysiotherapeut. Het snowboarden gaat de wampies inmiddels steeds beter af, al overschatten ze zichzelf nog wel eens en sjeesen ze zo een piste af die wellicht toch iets te steil voor hen is. Angst, zweetaanvallen en snel naar beneden zoevenden Jappeners maken het er niet makkelijker op. Uiteraard kan het niet anders dat we naast het werken en snowboarden ook geregeld feestjes hebben en in de kroeg te vinden zijn.
Over de kroeg gesproken.... de wampies zetten de boel nog weleens op stelten (zoals misschien al wel bekend is bij jullie) en zijn in town al redelijk bekend als “de dutcheese” of “the dutch girls”. Een happy hour na het werk meepakken zonder avondeten en in Cardona uniform is niet altijd verstandig. Op zondag is het hier nogal de gewoonte een sessie buiten aan de lake mee te pakken bij een populaire bar genaamd Kai, waar dan altijd gezellig een DJ wat plaatjes staat te draaien en iedereen geniet van de locale Brewsky biertjes. Wat later verplaatst de Cardrona Staff zich naar Uno Bar voor happy hour waar de Stella Artois bierjes $ 3 kosten. Na, op deze bewuste zondag, daar nog wat biertjes te hebben gedronken, liepen de wampies naar buiten en hoorden lekkere beats uit de tuneshop komen, daar waar de boardjes en skilatten worden gewaxed. De Wampies konden het niet laten om de deuren te openen en de polonaise door de tuneshop te dansen. Ook hier zijn de Dutch girls dan inmiddels ook bekend en de volgende keer moeten we dan ook even biertjes meenemen. Eenmaal thuis was iedereen in de partymood en warden de Ipods met alle foute hits aangeslingerd en gingen we los. Rond 23.00 uur warden er nog wat hompen vlees op de BBQ gegooid, we hadden immers nog steeds niet gegeten, hooguit het gerst uit de biertjes als dat meetelt. Uur later lag iedereen knock out in bed, zo lam als een toeter en ‘s ochtends gewoon weer om half 7 op en tafels desinfec teren en friet bakken.
Uiteraard hadden we ons lesje nog niet helemaal geleerd en gingen we dinsdag rechtstreeks vanaf het werk door naar Trout Bar, voor wederom een happy hour. Na 2 biertjes legden we onszelf de vraag voor of we nog een derde konden doen of dat we beter verstandig zijn en naar huis gaan... Derde biertje werd besteld en ook de vierde werd gehaald en zonder eten in den maag, hadden we ‘m weer redelijk hangen. We hadden al geregeld dat onze huisgenoot Fiona ons met Truus kwam ophalen, zodat we niet naar huis hoefden te lopen. Truus kwam aanrijden, jas ging aan en met het biertje en al liepen we naar buiten. Niets vermoedends stapten we in Truus met onze vrienden Alex en Rob en waren we klaar om te gaan. Totdat... de barvrouw achter ons aankwam en haar bierglazen terug eisten. We zeiden dat we geen glazen meehadden genomen en het welbekende welles/nietes spelletje starte dan ook. VOor we het wisten hoorden we de woorden “jij en jij, you dutch girls, mogen de bar niet meer in”. Geen enkel probleem dachten de wampies, er zijn immers nog meer bars in Town. Donderdag was Maaik druk bezig met het bakken van frietjes in de keuken, totdat Sarah, de food & beverage manager naar haar toekwam en vroeg of ze in Trout Bar was geweest en glazen had meegenomen. De Wampies moesten zich melden in het kantoor van Cardrona bij Gini, want Troutbar had namelijk een klacht een tegen de Wampies ingediend.
Diezelfde avond liepen de Wampies met het lood in den schoenen, een pakkie stroopwafels (waarvan we er zelf al wat op hadden gehaffeld) en het bekende bierglas naar Troutbar om ons excuus aan te bieden. Toen we de barman vertelden dat wij de Dutch Girls waren, schoot hij gelijk in de lach en accepteerde hij maar al te graag ons excuus incl glas&stroopwafels. Zo, ook weer opgelost dachten de wampies. NOT! De volgende dag vertelde een collega dat hij die woensdag geen korting had gekregen bij Trout bar, omdat 2 Dutch Girls het voor al het Cardrona personeel verpest hadden Ook hij heeft namens ons nog een excuus aangebode. Ook werden onze vrienden van de Carpark, Alex en Dan, gebeld door de grote baas van Cardrona en gevraagd of zij ook schuldig waren aan het hele ik-ben-dronken-en-neem-een-bierglas-mee-naar-huis-incident. Mol heeft nog even een goed woordje gedaan voor deze 2 knapen. Jullie begrijpen wellicht wel dat we ons best een beetje schamen, en snappen eigenlijk niet dat ze er zo’n big deal van hebben gemaakt. Naast de Dutch Girls of Dutcheese, staan we nu ook wel bekend als de Troutbargirls. We hebben inmiddels ons lesje wel geleerd en onze collega’s helpen ons dan ook met het limiet van 2 biertjes na het werk is genoeg!
De alom bekende wist-je-datjes zijn weer terug! Dit keer met voornamelijk facts die we in eerdere verslagen zijn vergeten!
Wist je dat:
- We 8 uur door het Abel Tasman Park (vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman) hebben gelopen en verdwaald zijn? Maaik onder blubbel zat van het vallen en Mol zelfs uit haar broek is gescheurd? Foto’s zijn helaas niet voor het publieke oog bestemd, evt. Op aanvraag na te zenden.
- Ook benoemenswaardig: De wampies in Rotorua boven op berg in een soort van schommel binnen 2 sec 150km/u door de lucht werden geschoten? En Mol een lichtelijke paniekaanval had, omdat ze aan het touwtje moest trekken om ‘m te lanceren en alle verantwoordelijkheid dan ook in haar handen lag en het uiteraard niet lukte? Na de derde keer hard aan het touwtje te hebben getrokken, schreeuwde de Wamoies het uit en werden ze dan ook gelanceeerd
- We naar het concert van Kora zijn geweest samen met ongeveer al het personeel van Cardrona?
- We geprobeerd hebben onder onze laatste huur in Auckland uit te komen, maar dit helaas niet gelukt is?
- we in Auckland 2,5mnd op 1 gaspitje hebben gekookt en ons hoofd 8000x hebben gestoten aan een keukenkastje die niet meer dichtkon?
- We in de hostels in NZ elke avond rond 9 uur op apegapen in ons nest lagen en potjes triviant via de Nintendo DS speelden?
- We nog steeds niet gesurfd hebben of in een natuurlijk hotspring hebben gezeten? Maar we wel een actieve vulkaan en gletsje hebben beklommen? Gedoken hebben en vele tropische visjes hebben gezien en nog veel meer onvergetelijke dingen hebben gedaan?
- We in Rotorua ook de berg zijn afgeskeurd in heuze luges?
- Maaike in Auckland als model gecast was en een heuze screening is ondergaan, maar helaas bleek dit Hollandse topmodel te brede baarheupen te hebben voor het echte modellen bestaan en eindigde haar carriere dan ook al hier en vielen alle dromen voor de Wampies van het gratis reizen met Mol als manager ook als snel in duigen?
- De wampies 28 september naar Brisbane vliegen om Carly (onmoet in Centraal Amerika) in de armen te vallen? Australia here we come!!!!
- Dit verslag in total in 3 weken is geschreven en we steeds de tijd niet hebben om het op internet te zetten?
- We in onze laatste weken van onze reis nog naar Australia, terug naar Auckland en naar Hongkong gaan?
- De Wampies snowboards, bindings en snowboardboots hebben gekocht voor 20 euro en Maaike haar boots met ducktape bij elkaar moet houden?
- Het in Wanaka lang niet zo koud is als in bijvoorbeeld de -15 graden in Zweden?
- Ons het reizend & werkend leven nog steeds al te goed bevalt?
- Er in Wanaka geen shops zijn om een leuk nieuw outfitje te scoren? Je kunt hooguit een nieuw skipakkie, bergschoenen of thermo ondergoed kopen.
- De Wampies en Truus toe zijn aan een vakantie naar Milford sounds en dit maar eens moeten plannen!
- De Wampies en Truus een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter hebben doorstaan en Mol die een quiznight had in de kroeg, zo de kroeg uit rolde en dit keer zonder alcohol te hebben gedronken? En Maaik die rustig op de bank thuis lag, het bijzonder merkwaardig vond dat de bank opeens schommelde en samen met huisgenoot Brendan en de rest van Hunter Crescent (onze straat) een paar seconde later op straat staat?
- We een fishfinger jenga party bij ons thuis hebben gehouden en dit zeeer geslaagd was? Klein minpuntje, het hele huis stonk naar die vissticks aan het einde van de avond!
- We met onze huisgenootjes en Rob naar Puzzlingworld zijn geweest en Mol, Dan, Rob en Brendan verdwaald waren in het dolhof en Naomi en Maaik op hun dooie gemakkie alles konden vinden?
- Sanneke de eerste is die op dit verhaal reageert?
- We een heuze beach party hebben op Maaike haar Bday aanstaande dinsdag?(de kachel wordt opgestookt, en de slippers worden aangetrokken!)
-Maaike $150 in de kroeg heeft gewonnen met haar lucky number 25? Its gonna be her year! En dat ze na 10 biertjes te hebben gekocht voor haar matties weer bijna failliet is?
- We een brievenbus hebben en de post gestuurd kan worden naar
23 Hunter Crescent
Wanaka 9305
New Zealand
Tot over 80 daagjes! Veel liefs!
18 Augustus 2009 - 06:57
Sanneke:
Yessssssssssssss!!! Wat een goede verhalen weer! Maar tututut laat die glazen nou toch gewoon bij de rechtmatige eigenaar, dat doe ik toch ook altijd!!
Ennuh, hoe zit het met de nieuwste ceedee? Of is de eerste de beste?! Mooie wist-je-datjes!!
Ik ben jaloers op jullie en tel af tot je terugbent, MoLste!
Rest mij niets meer dan te zeggen: Rustig aan, dan breekt het lijntje niet!
KUSSSSS -
18 Augustus 2009 - 07:20
Ceetje:
Wat een wilde verhalen weer allemaal hahaha. De Wampie's zijn straks werkelijk wereld beroemd:P. geniet nog even van New Zealand, want Australie schijnt nog mooier te zijn volgens mijn vriend:-). Ik mis je Maaike en natuurlijk ook mijn adoptie zus Mol..
Dikke tuut, een een dikke knuffel, Cynthia -
18 Augustus 2009 - 07:25
Annet & Maaike :
Sorry mensen, wegens technische apple probleempjes is het niet mogelijk om meer foto's te upladen, die komen dus later!blijf die site checken dus!en vergeet vooral niet een krabbeltje te plaatsen!En san,... lees de wist je datjes nog maar een keer ;) -
18 Augustus 2009 - 07:38
Karin:
Mooie verhalen weer...haha!! Have fun verder, maar dat gaat wel lukken. Mol nog bedankt voor de kaart trouwens.
Liefs Karin -
18 Augustus 2009 - 15:01
Lourens:
Hey stelletje glazendieven! Is het een keer geen taxihoofdsteun maar een bierglas ;-). Wat een avonturen, leuk om weer wat van jullie te lezen. Veel plezier en tot späters!
Gr Lourens -
18 Augustus 2009 - 16:03
Sikke:
Baarheupen?
Mooi dat het jullie nog steeds bevalt. Maar dus wel een beetje gedragen hé, de laatste 80 dagen!
Veel plezier, Maaike gefeliciteerd, tot over een poosje!
Goed op elkaar passen (/in de hand houden) !
Groeten! -
18 Augustus 2009 - 16:08
Lotte:
met één ding moet ik jullie zeker complementeren... De foto's zijn zeeeeeeeeeer uiteenlopend! ;)
Maaike gefeliciteerd!!! :D
Als jullie genoeg hebben van jullie avontuur (zo begin november), komen jullie maar een bakkie halen in ons nieuwe huisje! :D
En Maaike, dat van die zgn baarheupen zien we toch gewoon als mooie vrouwelijke vormen?!?! Anders zakt de rok ook zo van de kont!
Have fun, enjoy en hou elkaar in de gate!
liefs uit Grunn! -
19 Augustus 2009 - 15:42
Wendy:
Hoi meiden!
wat een verhalen weer!!! ik heb helemaal in een scheur gelegen. Geweldig!
Ik weet niet eens meer waarop ik moet reageren want jullie hebben zoveel verteld. Het voorval met de glazen vind ik toch wel de topper. haha.
hou ons op de hoogte van jullie verdere avonturen!
x wendy -
19 Augustus 2009 - 21:40
Purno:
Dames! Leuk weer wat van jullie te lezen! Goed bezig met die bierglazen... haha! Geniet nog even van de laatste paar maandjes!
X Purno -
20 Augustus 2009 - 16:15
Sanneke:
Hahahaha, ik heb het ook zo druk op mijn werk... Opstarten met mijn mail tjekken, mailtjes beantwoorden, koffie halen, opnieuw mail tjekken ;) -
23 Augustus 2009 - 20:08
Lisa:
Hee Maaike en partner Dutchee!
Ik kreeg jullie site van Jo door. Wat een verhalen, geweldig! Zo te horen vermaken jullie je prima!
Geniet ervan!
Liefs Lisa
24 Augustus 2009 - 17:58
Willy:
hallo, dit is weer een mooi verhaal en ook weer een spannend avntuur zeker het verhaal met de bierglazen.Ook de visstickparty was oke dutchgirls,daar zijnjullie nu wel beroemd mee daar in wanaka. Ook mooie foto's wacht op de rest. groetjes van ons uit zevenaar. -
24 Augustus 2009 - 18:33
Tante Hankske:
Ik heb weer eens in een deuk gelegen!!!!!!!!!!!! Wat een stelletjes zijn jullie......Ik ben zeer verheugd dat de Wampies volop aan het genieten zijn.Maaike nogmaals alvast gefeliciteerd met je 25 jaren!!Heel veel plezier toegewenst met de 80 dagen.Groetjes uit 7-aar... -
01 September 2009 - 20:09
Riekos:
dag dames, prachtig verhaal! foto's een ruim voldoende ; mag altijd meer. en bij deze vraag ik de foto aan dat mol uit haar broek is gescheurd!
hennig an! en kus voor beide koppen -
03 September 2009 - 17:00
Yvonne:
Hallo meiden jullie verslag ziet er weer erg leuk uit en er is ook weer veel gebeurd. Hopelijk vermaken jullie je nog met werken en veel plezier maken liefs en kusjes van ons allemaal yvonne ruud en de kids dikke kusssss -
05 September 2009 - 08:15
Willy:
Hey we kunnen weer mailen. Liefs mamsie.papsie