Het vervolg!
Door: de Wampies
Blijf op de hoogte en volg Annet & Maaike
20 November 2008 | Mexico, San Cristóbal de las Casas
De week in Mexico city begon goed, na bier, taco del pastor en cactus vielen de wampies met een voldaan gevoel in slaap in José haar bedje.
Mexico City is stukken groter dan Bolsward en Zevenaar bij elkaar. (lees 26 miljoen inwoners!) Het was even een ommezwaai vergeleken met onze thuisbasis; het verkeer is een tikkeltje chaotischer en minder georganiseerd. Het getoeter vloog de wampies om de oren. Qua veiligheid viel het ons alles mee, we hebben zelfs vrienden gemaakt met echte locals, waarmee we cultuur hebben gesnoven in 1 van de musea. Ook in Mexico City weten ze hoe ze een feeste moeten bouwen, de wampies voelden zich al snel op hun gemak. De wampies en José hadden het geluk dat de Chileense ambassade voor de komst van ons speciaal een wijnproeverij hadden georganiseerd (JUIST). In ons beste kloffie (lees blouse van jose en de laksneakers van maaike) waren de dames aanwezig. Best chique voor backpacken. Onder het mom van alles wat gratis is aannemen struinden de wampies van het ene wijn tavereel naar de andere 30. Resultaat: tikkeltje aangeschoten, drie flessen wijn gratis, en 4 chileense vrienden gemaakt. Met dit resultaat gingen de wampies en jose door naar de kroeg.
Naast de borrels en vrienden makerij was het uiteraard ook tijd voor de alom bekende pyramides Teotihuacan! Dit was een hoog ooh en aah gehalte. Check foto´s!
Het was na deze week tijd om onze reis te vervolgen richting Oaxaca City. Hier hebben we uiteraard weer vrienden gemaakt; met een engelse gentleman en Ozzie Chick from the land down under. Met hen hebben we twee dagen rondgeslungeld door Oaxaca. Boompje van 2000 jaar oud bewonderd en Mescal gedronken in de plaatselijke kroeg.
Wel eens 2 wampies als een bugle opgerold 12 uren lang in een bus zien zitten?Deze geschiedenis is geschreven en de dames kwamen redelijk als Oma Hoepel aan in San Cristobal de las Casas. Als een dubbel lijk (wampie + backpack) crashten we in ons hotelbed. The endless summer ging in rook op toen we hier arriveerden; regen, kou, wolken en nergens verwarming. Best koud! Maar het zonnetje scheen al snel en alleen de koude nachten hoeven wij nog te trotseren. In San Cristobal is het erg gemoedelijk, leuke gekleurde gebouwtjes, vriendelijk mensen en veeeeeel honden. Vermaken doen we ons hier zeker.
In San Cristobal blijven we tot vrijdag to do some serious cultuur snuiverij. Vanuit hier zal de wampies on tour doorgaan richting Palenque.
Iedereen mucho gracias voor alle lieve, leuke, grappige en attente berichtjes op de site, tel en mail. Doet ons goed!De foto´s van afgelopen week houden jullie te goed. We moeten nu het internet verlaten, er moeten cervesas gedronken worden.
Besos!!!
20 November 2008 - 04:31
Aaf En MJ:
Yoehoe!!!
Wij zijn lekker de eerste die een berichtje plaatsen. Goed om jullie wilde verhalen te horen. Het klinkt erg gezellig. Wij worden op dit moment ontzettend weggeregend. De tent is bijna overstroomd.Over een week gaan we richting Adelaide met de trein. Heerlijk voor een paar dagen een dakje boven ons hoofd. Nou meiden geniet en doe voorzichtig. Veel liefs van aaf en mj uit Aussie. -
20 November 2008 - 08:23
Geertje:
Hallo wampies,
Wat fijn dat jullie het zo naar de zin hebben.
Gr uit het koude sneek van Geertje (je weet wel die van rozemarijn) -
20 November 2008 - 08:25
Sammm:
Haaa girls!
Leuk om weer een verhaaltje van jullie te lezen! Wat fijn dat er toch elke keer weer leuke feestjes op jullie pad komen ;)! Maar jullie zien gelukkig ook nog genoeg haha! Ga zo doorrr!
xx -
20 November 2008 - 12:59
Sanneke:
Yessss, San Cristobal, de plek waar ik in het ziekenhuis belandde.. Voorzichtig met eten dus.. Zijn leuke tourtjes te maken vanuit daar en mijn geliefde Carlos woont er (je weet wel mol, waar ik nog wel eens mee tjet). Uitgaan is leuk in Zirko.. Maar misschien zijn jullie daar al geweest!
Wel voorzichtig, veel mannen zijn niet te vertrouwen (locals).
Veel plezier, het is daar super!
Kussss -
20 November 2008 - 15:23
Marrit:
Hey meiden, mooie verhalen! Zie inmiddels groen van jaloezie...maar ach dop wel een Corona, komt op't zelfde neer, toch?
Kijk nu al uit naar 't vervolg. Enjoy and take care! :) -
20 November 2008 - 17:34
Ceetje:
Dag lieverds,
Wat een avondturen.. Heerlijk zeg:-) Jullie genieten echt van the tour...
Bedankt je kaartje:-).. Gisteren gekregen....
Ik zal snel eens een uitgebreide mail sturen met al mijn verhalen hahhah...
Dikke kus lief zusje en Annet een dikke Tuut..
Liefs, Cynthia -
20 November 2008 - 20:22
Purno:
Haaaa Wampies!!
Mooi verhaal weer! Jullie maken genoeg mooie dingen mee lees ik alweer! Backpacktip van de week is dus: neem je laksneakers mee! Hebben jullie goed geregeld, die wijntjes! Nou ladies, have fun!
Kuz -
20 November 2008 - 22:25
Debora:
Hey meiden!
Klinkt weel goed allemaal! Helemaal prima! Ik ben mijn spullen nu aan het pakken voor weekendje CP. Echt zin in :)
Enjoy!
X Debje -
21 November 2008 - 00:13
Rick:
Les voor wampies:
Si dos cervezas por favor! Y no tenemos casar con hombres mexicanos!Klinkt super allemaal! veel plezier nog!
x
Rick -
21 November 2008 - 10:02
Jo:
Wampies!
Mooie verhalen maar weer. Doet de goedkope slaapzak het toch niet zo goed ;) haha Gewoon al je kleren over elkaar heen trekken, help altijd :)
Veel plezieros daar en ben benieuwd naar jullie volgende verhaal
Kuss -
21 November 2008 - 12:36
Marja :
Heee meiden
Leuk jullie verhalen te lezen! Beetje cultuur snuiven, paar wijntjes drinken, wat nieuwe mensen leren kennen. :) Klinkt helemaal goed!
Blijf jullie volgen!
Liefs Marja -
21 November 2008 - 14:18
Eba:
Hola! Que Pasa?!
Mooi jullie verhaaltjes te lezen. Moet er binnenkort nog een evaluatiemomentje plaatsvinden of hebben jullie het gewoon goed voor elkaar daar? Hoe gat het met je LOI spaans daar? A menige mexicaan het hoofd mee op hol gebracht?
Besito -
21 November 2008 - 14:45
Rieke:
Dont fuck with oma hoepel! :) mooi stukkie geschreven, goede eerste indrukken vanuit nederland, ook agendagpunt: cultuursnuiven wordt meegenomen. alles bij elkaar opgeteld kan ik maar 1 ding zeggen dames; Goed besuggg! -
22 November 2008 - 02:04
Fjed:
hey, wampies, ik hoor het al, the world is not enough voor jullie, en ook niet save denk ik.
Ik ben wel blij verrast dat ik jullie na twee weken al , niet in het nieuws ben tegen gekomen dames. Petje af.
blijf vooral nuchter denken als jullie dronken zijn, voorkomt veel narigheid.
Have fun en ik hoor jullie volgende verslag hoop ik snel.
roetjes en kus. -
23 November 2008 - 11:29
Mieke L:
ha die maaike, wat een fantastische verhalen en geweldige foto's. Vooral die kleurrijke foto van de markt en jij tussen al dat wasgoed. Ik mis je wel, Duuven is nooit meer zoals het was, het doet me deugd dat je ook daar zo huishoudelijk bezig bent. Niet te veel hoor en blijf samen genieten van al het moois dat jullie nog gaan ontdekken. -
23 November 2008 - 14:40
Willy:
Hallo Maaike en Annet
Jullie hebben weer mooie foto's geplaats en mooi om te zien dat jullie zo genieten. Hier sneeuwt het. Groetjes mamsie en papsie -
24 November 2008 - 19:02
Sikke En Lotte:
Groeten uit Mauritanië!!!
Leuk weer van jullie te lezen! -
25 November 2008 - 10:17
Marien:
Dag Dames!
Ziet er goed uit man! :) Vind vooral die vingerpopjes erg grappig ;)
Heel veel plezier nog!
PS: de bank mist je! -
29 November 2008 - 18:27
Oma:
wehebbenmetbelangstellingnaarnjeverslaggeluisterd,jevermaaktjebest . wilwelgraagje stem weerhoren.... gaan daar een paar maandjes overheen?zijn daarookrollators? en scootmobiels?we hebben netweerf eenlekkermaaltje rijst achterdekiezen en zittennu uittebuiken.meidenhoujullietaai liefs oma houde koppenerbij ompie -
30 November 2008 - 14:12
Yvonne:
hoi daar ziet er erg gezellig uit ben best een beetjejaloers alles verder goed hier kus van rachel liefs yvonne -
30 November 2008 - 22:51
Fjed:
ik volg jullie nogsteeds.
Maar ik wil je even laten weten dat mijn pappa dinsdag nacht is gestorven, we hebben hem zaterdag begraven.
alles is heel goed en mooi gegaan voor hem.
maar omdat je nog zo heel lang weg blijft wilde ik je dit even laten weten.
Blijf voorzichtig doen, en bovenal heel veel genieten samen.
Ik blijf jullie heerlijk volgen, helemaal leuk!
Groetjes en dikke kus allebei, Fjed.
02 December 2008 - 08:38
Liek:
Hee Wampies,
Wat een grappig toeval dat we elkaar in San Cristobal en later in Palenque hebben ontmoet.
Wij wensen jullie ongelooflijk veel plezier en avontuur.
Ons avontuur zit er inmiddels op. We hebben het helemaal gaaf gevonden. Mexico is een fantastisch land. We hadden er zo nog een half jaar kunnen blijven, maar helaas.... we zitten alletwee alweer achter ons bureautje.
Meiden, geniet ervan en we volgen jullie...
Liefs
Paul & Liek -
06 December 2008 - 18:31
Tante Hankske:
Meiden, wat een mooie foto's!!!!!!! Het is goed te zien dat jullie het naar de zin hebben.......Superr.Inmiddels is de sint weer vertrokken en hebben we de lampjes er maar bijgehaald.Groetjes van de Eijbertjes uit 7-aar.We genieten met jullie mee! -
18 December 2008 - 14:30
Opa:
Maaike en Annet : opa wenst jullie een prettig kerstfeest en een gezond en een voorspoedig 2009!! en ook heel veel reis plezier Daaaag !!!